Dworek Kleszczewo

I wariant 260 zł

Wesele witamy chlebem , solą oraz lampką szampana

Zupy - jedna do wyboru dla wszystkich:
- Rosół po kaszubsku z kluseczkami naleśnikowymi
- Rosół tradycyjny z makaronem karotką i pietruszką
- Borowikowa z łazankami lub Krem grzybowy
- na gorące dni: Chłodnik litewski/ Gazpacho z pomidorów
- Brokułowa
– Krem ze świeżych pomidorów
- Zupa rybna
- Krem z białych warzyw z oliwką

II Danie – 5 rodzajów mięs, w sumie 2,5 porcje mięsa na osobę:
- Zrazy wieprzowe w sosie pieczeniowym
- Udo kurczęce faszerowane warzywami lub pieczarkami
- Kieszonki drobiowe z suszonymi pomidorami i serem mozzarella w sosie z bazylii
- Żeberka w sosie Jack Daniels
- Schab faszerowany bekonem z szałwią w sosie śmietankowym
- Udziec z indyka w cynamonie i mieszance owocowej
- Filet z kurczaka faszerowany boczniakami i wędzonym boczkiem
- Roladka z indyka ze szpinakiem i serem ricotta
- Schab w panierce nadziewany pieczarkami
- Devoleille
- Karkówka rolowana boczkiem z fasolką szparagową
- Szynka wieprzowa w sosie grzybowym
- Pierś z kurczaka zapiekana z serem i ananasem
- Staropolski schab z kapustą zasmażaną
- Roladki drobiowe faszerowane : boczkiem, warzywami w sosie
- Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim
- Kieszonki drobiowe z fetą i szpinakiem
- Kurczak w potrawce z tradycyjnym białym sosem z ryżem
- Łosoś zapiekany z pomidorem i migdałami
- Pierś z kurczaka zapiekana z brzoskwinią

Dodatki do wyboru 3 rodzaje:
- Frytki
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Ziemniaki opiekane
- Kasza ciemna
- Kaszotto z warzywami
- Kluski śląskie
- Risotto z warzywami
- Ryż biały

Surówki:
- Zestaw surówek 3 rodzaje

Przekąski zimne (kolacja)- do wyboru 11 rodzajów: * maksymalnie 2 ryby
- Śledzik z cebulą w oleju
- Łosoś w tymbalikach
- Jajko na sałatce warzywnej
- Sałatka śledziowa z buraczkami i grzybami
- Jajko z kawiorem
- Kaczka pieczona z jabłkiem
- Deski pieczystych mięs: Rolada wieprzowa z boczkiem i grzybami, Łopatka ze śliwką lub warzywami, Roladka z kurczaka
- Tatar z łososia
- Ryba w winnej galarecie na półmisku
- Tatar ze śledzia
- Sałatka jarzynowa tradycyjna
- Śledziki po japońsku: sos majonezowy, groszek, cebula, jajko gotowane
- Tatar wołowy
- Schab w galarecie
- Indyk z brzoskwinią
- Sałatka bałkańska
- Sałatka z ananasem, kurczakiem, kukurydzą, kapustą pekińską
- Sałatka warzywna z szynką
- Szparagi w szynce
- Sałatka z blanszowanym brokułem, dressingiem jogurtowym z ziarnami
- Sałatka gyros
- Jajka faszerowane
- Carppaccio z łososia
- Roladki na tortilli z łososiem wędzonym
- Deska serów
- Deska warzyw
- Carppaccio z buraków czerwonych i z orzechami
- Tymbaliki drobiowe
- Galaretki wieprzowe
- Tortilla z warzywami (mix sałat z sosem vinegtett)
- Tortilla z kurczakiem

Do kolacji około godz. 21.00-22.00 jedno danie do wyboru, a w przypadku wystąpienia atrakcji weselnej typu dzik lub indyk w tym czasie zamiast niżej wymienionych dań podany zostaje dzik z sosem i kaszą lub indyk z sosem i ryżem:
- Strogonow
- Pierś z kurczaka po chińsku z ryżem
- Pieczone udka z kurczaka
- Szaszłyki drobiowe

Około godz. 1.30 nocny "gorący budzik" jeden do wyboru:
- Barszczyk z pasztecikiem
- Staropolski żurek
- Bogracz
- Flaczki

WESELE II wariant 280 zł

wesele witamy chlebem , solą oraz lampką szampana

Przystawki - jedna do wyboru:
- Gravlax łosoś na zimno macerowany na grzance
- Pasztecik z serem i żurawiną
- Paluch roladka z szynką Proszciutto
- Tortilletka z łososiem
- Pasztet z bakaliami z sosem żurawinowym
- Crostini – zapiekane kawałki bagietki podane z pomidorami, czosnkiem, bazylią i oliwą

Zupy - jedna do wyboru dla wszystkich:
- Rosół po kaszubsku z kluseczkami naleśnikowymi
- Rosół tradycyjny z makaronem karotką i pietruszką
- Borowikowa z łazankami lub Krem grzybowy
- na gorące dni: Chłodnik litewski/ Gazpacho z pomidorów
- Brokułowa
– Krem ze świeżych pomidorów
- Zupa rybna
- Krem z białych warzyw z oliwką

II Danie – 5 rodzajów mięs, w sumie 3 porcje mięsa na osobę:
-Zrazy wieprzowe w sosie pieczeniowym
- Udo kurczęce faszerowane warzywami lub pieczarkami
- Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i serem mozzarella w sosie z bazylii
- Żeberka w sosie Jack Daniels
- Schab faszerowany bekonem z szałwią w sosie śmietankowym
- Udziec z indyka w cynamonie i mieszance owocowej
- Filet z kurczaka faszerowany boczniakami i wędzonym boczkiem
- Roladka z indyka ze szpinakiem i serem ricotta
- Schab w panierce nadziewany pieczarkami
- Devoleille
- Karkówka rolowana boczkiem z fasolką szparagową
- Pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym
- Pierś z kurczaka zapiekana z serem i ananasem
- Staropolski schab z kapustą zasmażaną
- Roladki drobiowe faszerowane : szynką, boczkiem, serem i warzywami w sosie
- Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim
- Kieszonki drobiowe z fetą i szpinakiem
- Kurczak w potrawce z tradycyjnym białym sosem z ryżem
- Łosoś zapiekany z pomidorem i migdałami
- Kieszonka ze schabu nadziewana: Kapustą i grzybami lub Warzywami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Polędwiczki wieprzowe z boczkiem, śliwką zapiekane z serem bryndza (wędzonym)
- Zrazy wołowe w sosie
- Antrykot drobiowy z pieczarkami
- Roladki z białej ryby w sosie koperkowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo-miodowym
- Pierś z kurczaka zapiekana z brzoskwinią

Dodatki do wyboru 3 rodzaje:
- Frytki
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Ziemniaki opiekane
- Kasza ciemna
- Kaszotto z warzywami
- Kluski śląskie
- Risotto z warzywami
- Ryż biały

Surówki:
- Zestaw surówek 3 rodzaje

Przekąski zimne (kolacja)- do wyboru 11 rodzajów: * maksymalnie 2 ryby
- Śledzik z cebulą w oleju
- Łosoś w tymbalikach
- Jajko na sałatce warzywnej
- Sałatka śledziowa z buraczkami
- Jajko z kawiorem
- Kaczka pieczona z jabłkiem
- Deski pieczystych mięs: Rolada wieprzowa z boczkiem i grzybami, Łopatka ze śliwką lub warzywami, Roladka z kurczaka
- Tatar z łososia
- Ryba w winnej w galarecie na półmisku
- Tatar ze śledzia
- Sałatka jarzynowa tradycyjna
- Śledziki po japońsku: sos majonezowy, groszek, cebula, jajko gotowane
- Tatar wołowy
- Schab w galarecie
- Indyk z brzoskwinią
- Sałatka bałkańska
- Sałatka z ananasem, kurczakiem, kukurydzą, kapustą pekińską
- Sałatka z szynką jarzynowa
- Sałatka z blanszowanym brokułem, dressingiem jogurtowym z ziarnami
- Sałatka gyros
- Szparagi w szynce
- Jajka faszerowane
- Carppaccio z łososia
- Roladki na tortilli z łososiem wędzonym
- Deska serów
- Deska warzyw
- Carppaccio z buraków czerwonych i z orzechami
- Kolby kukurydzy z masłem
- Tymbaliki drobiowe
- Galaretki wieprzowe
- Tortilla z warzywami
- Tortilla z kurczakiem

Do kolacji około godz. 21.00-22.00 jedno danie do wyboru, a w przypadku wystąpienia atrakcji weselnej typu dzik lub indyk w tym czasie zamiast niżej wymienionych dań podany zostaje dzik z sosem i kaszą lub indyk z sosem i ryżem:
- Strogonow
- Pierś z kurczaka po chińsku z ryżem
- Pieczone udka z kurczaka
- Szaszłyki drobiowe
- Pierś kurczaka w sosie meksykańskim z ryżem

Około godz. 1.00 danie na gorąco jedno do wyboru:
- Szynka pieczona w sosie z kluskami śląskimi
- Indyk pieczony w kawałkach z kluskami śląskimi

Około godz. 3.00 nocna zupa jedna do wyboru:
- Barszczyk z pasztecikiem
- Staropolski żurek
- Flaczki

WESELE III wariant 310 zł

wesela witamy chlebem i solą z szampanem

Przystawki - jedna do wyboru:
- Gravlax łosoś na zimno macerowany na grzance
- Pasztecik z serem i żurawiną
- Paluch roladka z szynką Proszciutto
- Tortilletka z łososiem
- Pasztet z bakaliami z sosem żurawinowym
- Crostini – zapiekane kawałki bagietki podane z pomidorami, czosnkiem, bazylią i oliwą
- Roladka z pstrąga z krewetkami w galarecie

Zupy - jedna do wyboru dla wszystkich:
- Rosół po kaszubsku z kluseczkami naleśnikowymi
- Rosół tradycyjny z makaronem karotką i pietruszką
- Borowikowa z łazankami lub Krem grzybowy
- na gorące dni: Chłodnik litewski/ Gazpacho z pomidorów
- Brokułowa
– Krem ze świeżych pomidorów
- Zupa rybna
- Krem z białych warzyw z oliwką

II Danie – 5 rodzajów mięs, w sumie 3,5 porcji mięsa na osobę:
-Zrazy wieprzowe w sosie pieczeniowym
- Kaczka z jabłkiem na modrej kapuście
- Kaczka pieczona z jabłkiem i nutą majeranku
- Udo kurczęce faszerowane warzywami lub pieczarkami
- Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i serem mozzarella w sosie z bazylii
- Żeberka w sosie Jack Daniels
- Schab faszerowany bekonem z szałwią w sosie śmietankowym
- Udziec z indyka w cynamonie i mieszance owocowej
- Filet z kurczaka faszerowany boczniakami i wędzonym boczkiem
- Roladka z indyka ze szpinakiem i serem ricotta
- Schab w panierce nadziewany pieczarkami
- Devoleille
- Karkówka rolowana boczkiem z fasolką szparagową
- Pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym
- Pierś z kurczaka zapiekana z serem i ananasem
- Staropolski schab z kapustą zasmażaną
- Kieszonki drobiowe faszerowane : szynką, boczkiem, serem i warzywami w sosie
- Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim
- Kieszonki drobiowe z fetą i szpinakiem
- Kurczak w potrawce z tradycyjnym białym sosem z ryżem
- Łosoś zapiekany z pomidorem i migdałami
- Kieszonka ze schabu nadziewana: Kapustą i grzybami lub Warzywami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Polędwiczki wieprzowe z boczkiem, śliwką zapiekane z serem bryndza (wędzonym)
- Zrazy wołowe w sosie
- Antrykot drobiowy z pieczarkami
- Zrazy z łososia w sosie kurkowym
- Roladki z białej ryby w sosie koperkowym
- Pstrąg a’la Dworek Kleszczewo
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo-miodowym
- Pierś z kurczaka zapiekana z brzoskwinią

Dodatki do wyboru 3 rodzaje:
- Frytki
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Ziemniaki opiekane
- Kasza ciemna
- Kaszotto z warzywami
- Kluski śląskie
- Risotto z warzywami
- Ryż biały

Surówki:
- Zestaw surówek 3 rodzaje

Przekąski zimne (kolacja)- do wyboru 15 rodzajów: * maksymalnie 3 ryby
- Śledzik z cebulą w oleju
- Łosoś w tymbalikach
- Jajko na sałatce warzywnej
- Sałatka śledziowa z buraczkami
- Jajka z kawiorem
- Kaczka pieczona z jabłkiem
- Deski pieczystych mięs: Rolada wieprzowa z boczkiem i grzybami, Łopatka ze śliwką lub warzywami, Roladka z kurczaka
- Tatar z łososia
- Ryba w zimnej galarecie na półmisku
- Tatar ze śledzia
- Sałatka jarzynowa tradycyjna
- Śledziki po japońsku: sos majonezowy, groszek, cebula, jajko gotowane
- Tatar wołowy
- Schab w galarecie
- Indyk z brzoskwinią
- Sałatka bałkańska
- Sałatka z ananasem, kurczakiem, kukurydzą, kapustą pekińską
- Sałatka z szynką jarzynowa
- Sałatka z blanszowanym brokułem, dressingiem jogurtowym z ziarnami
- Sałatka gyros
- Szparagi w szynce
- Jajka faszerowane
- Carppaccio z łososia
- Roladki na tortilli z łososiem wędzonym
- Deska serów
- Deska warzyw
- Carppaccio z buraków czerwonych i z orzechami
- Kolby kukurydzy z masłem
- Ryby wędzone
- Śledzie smażone w occie
- Szczupak faszerowany
- Sandacz faszerowany
- Roladki z pstrąga wędzonego z krewetkami w galarecie
- Ozory w galarecie
- Galareta wieprzowa tak zwany Zylc w galarecie
- Żołądki w galarecie
- Sałatka mix sałat z ananasem, melonem, kiwi w sosie vinegrett
- Sałatka mix sałat z rucolą, awocado, pomidorkami koktajlowymi, pomarańczą w sosie vinegrett
- Tymbaliki drobiowe
- Galaretki wieprzowe
- Tortilla z warzywami
- Tortilla z kurczakiem

Do kolacji około godz. 21.00-22.00 jedno danie do wyboru, a w przypadku wystąpienia atrakcji weselnej typu dzik lub indyk w tym czasie zamiast niżej wymienionych dań podany zostaje dzik z sosem i kaszą lub indyk z sosem i ryżem:
- Strogonow
- Pierś z kurczaka po chińsku z ryżem
- Pieczone udka z kurczaka
- Pieczony kurczak w cieście w sosie słodko-kwaśnym
- Szaszłyki drobiowe
- Pierś kurczaka w sosie meksykańskim z ryżem

Około godz. 1.00 gorące danie jedno do wyboru:
- Barszczyk z pasztecikiem
- Staropolski żurek
- Bogracz
- Flaczki

Około godz. 3.00 zupa jedna do wyboru:
- Barszczyk z pasztecikiem
- Staropolski żurek
- Flaczki

W cenę wszystkich menu wliczone są: kawa herbata, woda z cytryną, soki niegazowane bez ograniczeń.

Dodatkowo dla wszystkich wariantów menu płatne poza ceną menu są:
- Napoje gazowane zamawia się u nas 0,8 litr 10 zł.
- Wino zamawia się u nas 50zł od butelki, sok 100% 10 zł
- Piwo zamawia się u nas 8 zł 0,5l
- Lody z bitą śmietaną , owocami i polewą 20 zł od osoby
- Owoce sezonowe 30 zł za kilogram
- Tort: 40 osób 600zł; 50 osób 700 zł; 60 osób 800zł; 70 osób 900 zł; 80 1000zł; 90 osób 1100zł; 100 1200 zł; 110 osób 1300 zł; 120 osób 1400 zł; 130 osób 1500 zł; 140 osób 1600 zł; 150 osób 1700 zł; 160-180 osób 1800 zł.
- ciasta 100 zł blacha zawierająca 30 kawałków

Dodatkowe atrakcje weselne:
- Stół wiejski z mięsami, kiełbasami, serami gospodarczej chłopskiej produkcji w tym: smalec, chleb wiejski, kaszanki, pasztety, salcesony, szynka, boczek, słoiki z chłopskimi wyrobami. Od 2000zł
- Dziczyznę podawaną z sosami i owocami . Od 2000zł.

Opcja „BEZTROSKIE WESELE” IV wariant 380 zł
obejmuje menu z wariantu III wraz z:
- ciastami,
- owocami,
- napojami gazowanymi oraz
- tortem.