Menu Okazjonalne 160 zł/os
- Cena obowiązuje przy rezerwacji od 30 osób
Gorąca kolacja – jedno danie do wyboru:
- Strogonow
- Pierś z kurczaka po chińsku z ryżem
- Pierś kurczaka w sosie meksykańskim z ryżem
- Szynka pieczona w sosie
- Indyk pieczony w kawałkach w sosie
- Zraz wieprzowy w sosie własnym
Deser:
Odrębne ustalenia
Przekąski (zimna kolacja)- 5 dań do wyboru * kolacja zawiera pieczywo i masło:
- Śledzik z cebulą w oleju
- Jajko na sałatce warzywnej
- Sałatka śledziowa z buraczkami
- Jajko z kawiorem
- Deski pieczystych mięs: Rolada wieprzowa z boczkiem i grzybami, Łopatka ze śliwką lub warzywami, Roladka z kurczaka
- Tatar ze śledzia
- Sałatka jarzynowa tradycyjna
- Śledziki po japońsku: sos majonezowy, groszek, cebula, jajko gotowane
- Schab w galarecie
- Indyk z brzoskwinią
- Sałatka bałkańska
- Sałatka z ananasem, kurczakiem, kukurydzą, kapustą pekińską
- Sałatka z szynką jarzynowa
- Szparagi w szynce
- Sałatka z blanszowanym brokułem, dressingiem jogurtowym z ziarnami
- Sałatka gyros
- Jajka faszerowane
- Roladki na tortilli z łososiem wędzonym
- Deska serów
- Deska warzyw
- Carppaccio z buraków czerwonych i z orzechami
- Tymbaliki drobiowe
- Galaretki wieprzowe
- Pikantne skrzydełka w chrupiącej skórce
Około godz 21.00 danie na gorąco:
Podane na talerzu: faszerowane udko z kurczaka serem i papryką lub serem i pieczarkami z kluskami śląskimi i surówką
Około godz. 1.00 nocna zupa jedna do wyboru:
- Barszczyk z pasztecikiem
- Staropolski żurek
- Bogracz
- Flaczki
Menu Okazjonalne 180 zł/os
*Cena obowiązuje przy rezerwacji od 30 osób
Zupa:
Tradycyjny rosół z marchewką, makaronem i pietruszką
II Danie - mięso jedno do wyboru podane na talerzu z ziemniakami lub frytkami i surówkami:
-Zraz wieprzowy w sosie własnym
-Karkówka w sosie myśliwskim
-Devoleill
-Kieszonka drobiowa ze szpinakiem i fetą
Deser:
-Odrębne ustalenia
Przekąski zimne (kolacja)-5 dań do wyboru *maksymalnie w sumie 2 dania z ryby, kaczki, polędwicy czy wołowiny, kolacja zawiera pieczywo i masło:
- Śledzik z cebulą w oleju
- Jajko na sałatce warzywnej
- Sałatka śledziowa z buraczkami
- Jajko z kawiorem
- Łosoś zawiajany ze szparagami
- Kaczka faszerowana
- Deski pieczystych mięs: Rolada wieprzowa z boczkiem i grzybami, Łopatka ze śliwką lub warzywami, Roladka z kurczaka
- Tatar z łososia
- Ryba w winnej galarecie na półmisku
- Tatar ze śledzia
- Sałatka jarzynowa tradycyjna
- Śledziki po japońsku: sos majonezowy, groszek, cebula, jajko gotowane
- Tatar wołowy
- Schab w galarecie
- Indyk z brzoskwinią
- Sałatka bałkańska
- Sałatka z ananasem, kurczakiem, kukurydzą, kapustą pekińską
- Sałatka z szynką jarzynowa
- Szparagi w szynce
- Sałatka z blanszowanym brokułem, dressingiem jogurtowym z ziarnami
- Sałatka gyros
- Jajka faszerowane
- Carppaccio z łososia z kaparami
- Roladki na tortilli z łososiem wędzonym
- Deska serów
- Deska warzyw
- Carppaccio z buraków czerwonych i z orzechami
- Tymbaliki drobiowe
- Galaretki wieprzowe
- Pikantne skrzydełka w chrupiącej skórce
Około godz 21.00 danie na gorąco:
Podane na talerzu: faszerowane udko z kurczaka z serem , pieczarkami, kluskami śląskimi z sosem i surówką
Około godz. 1.00 nocna zupa jedna do wyboru:
- Barszczyk z pasztecikiem
- Staropolski żurek
- Bogracz
- Flaczki
Menu Okazjonalne 210zł /os
*Cena obowiązuje przy rezerwacji od 30 osób
Zupa - jedna do wyboru dla wszystkich:
- Rosół po kaszubsku z kluseczkami naleśnikowymi
- Rosół tradycyjny z makaronem karotką i pietruszką
- Borowikowa z łazankami lub Krem grzybowy
- na gorące dni: Chłodnik litewski/ Gazpacho z pomidorów
- Brokułowa
– Krem ze świeżych pomidorów
- Zupa rybna
- Krem z białych warzyw z oliwką
II Danie - 2 kawałki mięsa na osobę. Można wybrać 3 rodzaje mięs:
*maksymalnie w sumie 2 dania z ryby, kaczki, polędwicy czy wołowiny
-Zrazy wieprzowe w sosie pieczeniowym z kaszą
- Udo kurczęce faszerowane warzywami lub pieczarkami
- Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i serem mozzarella w sosie z bazylii
- Żeberka w sosie Jack Daniels
- Schab faszerowany bekonem z szałwią w sosie śmietankowym z kluseczkami śląskimi
- Udziec z indyka w cynamonie i mieszance owocowej
- Filet z kurczaka faszerowany boczniakami i wędzonym boczkiem
- Roladka z indyka ze szpinakiem i serem ricotta
- Schab w panierce nadziewany pieczarkami
- Devoleille
- Karkówka rolowana boczkiem z fasolką szparagową
- Szynka wieprzowa w sosie grzybowym z kluskami śląskimi
- Pierś z kurczaka zapiekana z serem i ananasem bądź brzoskwinią
- Staropolski schab z kapustą zasmażaną i serem
- Roladki drobiowe faszerowane : szynką, boczkiem, serem i warzywami w sosie
- Szynka lub łopatka wieprzowa w sosie myśliwskim
- Kieszonki drobiowe z fetą i szpinakiem
- Kurczak w potrawce z tradycyjnym białym sosem z ryżem
- Łosoś zapiekany z pomidorem i migdałami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo-miodowym
- Pierś z kurczaka zapiekana z brzoskwinią
Dodatki do wyboru 3 rodzaje:
- Frytki
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Ziemniaki opiekane
- Kasza ciemna
- Kaszotto z warzywami
- Kluski śląskie
- Risotto z warzywami
- Ryż biały
Surówki:
- Zestaw surówek 3 rodzaje
Deser:
Odrębne ustalenie
Przekąski zimne (kolacja)-do wyboru 8 rodzajów: *maksymalnie w sumie 2 dania z ryby, kaczki, polędwicy czy wołowiny, kolacja zawiera pieczywo i masło
- Śledzik z cebulą w oleju
- Łosoś w tymbalikach
- Jajko na sałatce warzywnej
- Sałatka śledziowa z buraczkami
- Jajko z kawiorem
- Kaczka pieczona z jabłkiem
- Deski pieczystych mięs: Rolada wieprzowa z boczkiem i grzybami, Łopatka ze śliwką lub warzywami, Roladka z kurczaka
- Tatar z łososia
- Ryba w winnej galarecie na półmisku
- Tatar ze śledzia
- Sałatka jarzynowa tradycyjna
- Śledziki po japońsku: sos majonezowy, groszek, cebula, jajko gotowane
- Tatar wołowy
- Schab w galarecie
- Indyk z brzoskwinią
- Sałatka bałkańska
- Sałatka z ananasem, kurczakiem, kukurydzą, kapustą pekińską
- Sałatka z szynką jarzynowa
- Szparagi w szynce
- Sałatka z blanszowanym brokułem, dressingiem jogurtowym z ziarnami
- Sałatka gyros
- Jajka faszerowane
- Carppaccio z łososia
- Roladki na tortilli z łososiem wędzonym
- Deska serów
- Deska warzyw
- Carppaccio z buraków czerwonych i z orzechami
- Tymbaliki drobiowe
- Galaretki wieprzowe
- Pikantne skrzydełka w chrupiącej skórce
Około godz 21.00 danie na gorąco:
Podane na talerzu: faszerowane udko z kurczaka z serem , pieczarkami, kluskami śląskimi z sosem i surówką
Około godz. 1.00 nocna zupa jedna do wyboru:
- Barszczyk z pasztecikiem
- Staropolski żurek
- Bogracz
- Flaczki
Menu Okazjonalne 230 zł/osoby
Zupa - jedna do wyboru dla wszystkich:
- Rosół po kaszubsku z kluseczkami naleśnikowymi
- Rosół tradycyjny z makaronem karotką i pietruszką
- Borowikowa z łazankami lub Krem grzybowy
- na gorące dni: Chłodnik litewski/ Gazpacho z pomidorów
- Brokułowa
– Krem ze świeżych pomidorów
- Zupa rybna
- Krem z białych warzyw z oliwką
- Zupa porowo serowa
- Zupa tajska z krewetkami z odrobiną chilli
- Pieczarkowy krem na białym winie
II Danie - 3 kawałki mięsa na osobę. Można wybrać 4 rodzaje mięs:
*maksymalnie w sumie 2 dania z ryby, kaczki, polędwicy czy wołowiny
-Zrazy wieprzowe w sosie pieczeniowym z kaszą
- Udo kurczęce faszerowane warzywami lub pieczarkami
- Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i serem mozzarella w sosie z bazylii
- Żeberka w sosie Jack Daniels
- Schab faszerowany bekonem z szałwią w sosie śmietankowym z kluseczkami śląskimi
- Udziec z indyka w cynamonie i mieszance owocowej
- Filet z kurczaka faszerowany boczniakami i wędzonym boczkiem
- Roladka z indyka ze szpinakiem i serem ricotta
- Schab w panierce nadziewany pieczarkami
- Devoleille
- Karkówka rolowana boczkiem z fasolką szparagową
- Szynka wieprzowa w sosie grzybowym z kluskami śląskimi
- Pierś z kurczaka zapiekana z serem i ananasem
- Staropolski schab z kapustą zasmażaną
- Roladki drobiowe faszerowane : szynką, boczkiem, serem i warzywami w sosie
- Szynka lub łopatka wieprzowa w sosie myśliwskim
- Kieszonki drobiowe z fetą i szpinakiem
- Kurczak w potrawce z tradycyjnym białym sosem z ryżem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo-miodowym
- Pierś z kurczaka zapiekana z brzoskwinią
- Pierogi z kaczki
- Stek z polędwicy wołowej z bobem i kurkami
- Roladki z mięsa indyczego z suszoną śliwką zawijane w boczku
- Polędwiczki z morelą owinięte szynką parmeńską
- Małe placuszki po cygańsku / zbujnicku
- Papryka w całości faszerowana mięsem wieprzowym
Dodatki do wyboru 3 rodzaje:
- Frytki
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Ziemniaki opiekane
- Kasza ciemna
- Kaszotto z warzywami
- Kluski śląskie
- Risotto z warzywami
- Ryż biały
Surówki:
- Zestaw surówek 3 rodzaje
Deser:
2 kawałki ciasta na osobę
Przekąski zimne (kolacja)-do wyboru 9 rodzajów: *maksymalnie w sumie 2 dania z (ryby, kaczki, polędwicy, wołowiny), kolacja zawiera pieczywo i masło
- Śledzik z cebulą w oleju
- Łosoś w tymbalikach
- Jajko na sałatce warzywnej
- Sałatka śledziowa z buraczkami
- Jajko z kawiorem
- Kaczka pieczona z jabłkiem
- Deski pieczystych mięs: Rolada wieprzowa z boczkiem i grzybami, Łopatka ze śliwką lub warzywami, Roladka z kurczaka
- Tatar z łososia
- Ryba w winnej galarecie na półmisku
- Tatar ze śledzia
- Sałatka jarzynowa tradycyjna
- Śledziki po japońsku: sos majonezowy, groszek, cebula, jajko gotowane
- Tatar wołowy
- Schab w galarecie
- Indyk z brzoskwinią
- Sałatka bałkańska
- Sałatka z ananasem, kurczakiem, kukurydzą, z kapustą pekińską
- Sałatka warzywna z szynką
- Szparagi w szynce
- Sałatka z blanszowanym brokułem, dressingiem jogurtowym z ziarnami
- Sałatka gyros
- Jajka faszerowane
- Carppaccio z łososia
- Roladki na tortilli z łososiem wędzonym
- Deska serów
- Deska warzyw
- Carppaccio z buraków czerwonych i z orzechami
- Tymbaliki drobiowe
- Galaretki wieprzowe
- Pikantne skrzydełka w chrupiącej skórce
- Karp w zalewie octowej
- Sałatka na sałacie lodowej z grillowanym kurczakiem w pomarańczy i z owocem granatu
- Pierogi na ciepło: z mięsem lub ruskie lub z kaczki lub ze szpinakiem lub innym farszem
Około godz 21.00 danie na gorąco:
Podane na talerzu: faszerowane udko z kurczaka z serem, pieczarkami, kluskami śląskimi z sosem i surówką
Około godz. 1.00 nocna zupa jedna do wyboru:
- Barszczyk z pasztecikiem
- Staropolski żurek
- Bogracz
- Flaczki
We wszystkich wariantach menu kawa herbata, woda, napoje niegazowane gratis bez ograniczeń.
Dodatkowo poza ceną menu dla wszystkich wariantów menu:
-Napoje gazowane: 0,8 litr 10 zł
-Wino półwytrawne białe czerwone: 50zł od butelki
-Sok: 15 zł 1 litr
-Piwo: 8 zł 0,5l
-Lody z bitą śmietaną , owocami i polewą: 20 zł od osoby
-Owoce sezonowe: 30 zł za kilogram
- Tort różne smaki –15-20 zł / os
-Ciasta domowej receptury: 120 zł blaszka
Suma pojemników do wydania żywności 50 zł
Zaiks 100 zł
Dekoracje 200 zł
Dodatkowo można zamówić atrakcje takie jak:
-Stół wiejski z: mięsami, kiełbasami, serami gospodarczej chłopskiej produkcji w tym: smalec, chleb wiejski, marynaty swojskie, kaszanki, pasztety, salcesony, szynka, boczek, słoiki z chłopskimi wyrobami. 40 zł/ os
-Dziczyznę podawaną z sosami i owocami 40 zł /os