Menu Okazjonalne 120 zł/os
- Cena obowiązuje przy rezerwacji od 30 osób
Gorąca kolacja – jedno danie do wyboru:
- Strogonow
- Pierś z kurczaka po chińsku z ryżem
- Pierś kurczaka w sosie meksykańskim z ryżem
- Szynka pieczona w sosie
- Indyk pieczony w kawałkach w sosie
- Zraz wieprzowy w sosie własnym
Deser:
Odrębne ustalenia
Przekąski (zimna kolacja)- 5 dań do wyboru * maksymalnie 2 ryby, kolacja zawiera pieczywo i masło:
- Śledzik z cebulą w oleju
- Łosoś w tymbalikach
- Jajko na sałatce warzywnej
- Sałatka śledziowa z buraczkami
- Jajko z kawiorem
- Deski pieczystych mięs: Rolada wieprzowa z boczkiem i grzybami, Łopatka ze śliwką lub warzywami, Roladka z kurczaka
- Ryba w winnej galarecie na półmisku
- Tatar ze śledzia
- Sałatka jarzynowa tradycyjna
- Śledziki po japońsku: sos majonezowy, groszek, cebula, jajko gotowane
- Schab w galarecie
- Indyk z brzoskwinią
- Sałatka bałkańska
- Sałatka z ananasem, kurczakiem, kukurydzą, kapustą pekińską
- Sałatka z szynką jarzynowa
- Szparagi w szynce
- Sałatka z blanszowanym brokułem, dressingiem jogurtowym z ziarnami
- Sałatka gyros
- Jajka faszerowane
- Roladki na tortilli z łososiem wędzonym
- Deska serów
- Deska warzyw
- Carppaccio z buraków czerwonych i z orzechami
- Tymbaliki drobiowe
- Galaretki wieprzowe
- Tortilla z warzywami
- Tortilla z kurczakiem
Około godz. 1.00 nocna zupa jedna do wyboru:
- Barszczyk z pasztecikiem
- Staropolski żurek
- Bogracz
- Flaczki
Menu Okazjonalne 140 zł/os
*Cena obowiązuje przy rezerwacji od 30 osób
Zupa:
Tradycyjny rosół z marchewką, makaronem i pietruszką
II Danie - mięso jedno do wyboru podane na talerzu z ziemniakami lub frytkami i surówkami:
-Zraz wieprzowy w sosie własnym
-Karkówka w sosie myśliwskim
-Devoleill
-Kieszonka drobiowa ze szpinakiem i fetą
Deser:
-Odrębne ustalenia
Przekąski zimne (kolacja)-5 dań do wyboru * maksymalnie 2 ryby, kolacja zawiera pieczywo i masło:
- Śledzik z cebulą w oleju
- Łosoś w tymbalikach
- Jajko na sałatce warzywnej
- Sałatka śledziowa z buraczkami
- Jajko z kawiorem
- Łosoś zawiajany ze szparagami
- Kaczka faszerowana
- Deski pieczystych mięs: Rolada wieprzowa z boczkiem i grzybami, Łopatka ze śliwką lub warzywami, Roladka z kurczaka
- Tatar z łososia
- Ryba w winnej galarecie na półmisku
- Tatar ze śledzia
- Sałatka jarzynowa tradycyjna
- Śledziki po japońsku: sos majonezowy, groszek, cebula, jajko gotowane
- Tatar wołowy
- Schab w galarecie
- Indyk z brzoskwinią
- Sałatka bałkańska
- Sałatka z ananasem, kurczakiem, kukurydzą, kapustą pekińską
- Sałatka z szynką jarzynowa
- Szparagi w szynce
- Sałatka z blanszowanym brokułem, dressingiem jogurtowym z ziarnami
- Sałatka gyros
- Jajka faszerowane
- Carppaccio z łososia z kaparami
- Roladki na tortilli z łososiem wędzonym
- Deska serów
- Deska warzyw
- Carppaccio z buraków czerwonych i z orzechami
- Tymbaliki drobiowe
- Galaretki wieprzowe
- Tortilla z warzywami
- Tortilla z kurczakiem
Około godz. 1.00 nocna zupa jedna do wyboru:
- Barszczyk z pasztecikiem
- Staropolski żurek
- Bogracz
- Flaczki
Menu Okazjonalne 160zł /os
*Cena obowiązuje przy rezerwacji od 30 osób
Zupa - jedna do wyboru dla wszystkich:
- Rosół po kaszubsku z kluseczkami naleśnikowymi
- Rosół tradycyjny z makaronem karotką i pietruszką
- Borowikowa z łazankami lub Krem grzybowy
- na gorące dni: Chłodnik litewski/ Gazpacho z pomidorów
- Brokułowa
– Krem ze świeżych pomidorów
- Zupa rybna
- Krem z białych warzyw z oliwką
II Danie - 2 kawałki mięsa na osobę. Można wybrać 3 rodzaje mięs:
-Zrazy wieprzowe w sosie pieczeniowym z kaszą
- Udo kurczęce faszerowane warzywami lub pieczarkami
- Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i serem mozzarella w sosie z bazylii
- Żeberka w sosie Jack Daniels
- Schab faszerowany bekonem z szałwią w sosie śmietankowym z kluseczkami śląskimi
- Udziec z indyka w cynamonie i mieszance owocowej
- Filet z kurczaka faszerowany boczniakami i wędzonym boczkiem
- Roladka z indyka ze szpinakiem i serem ricotta
- Schab w panierce nadziewany pieczarkami
- Devoleille
- Karkówka rolowana boczkiem z fasolką szparagową
- Szynka wieprzowa w sosie grzybowym z kluskami śląskimi
- Pierś z kurczaka zapiekana z serem i ananasem bądź brzoskwinią
- Staropolski schab z kapustą zasmażaną i serem
- Roladki drobiowe faszerowane : szynką, boczkiem, serem i warzywami w sosie
- Szynka lub łopatka wieprzowa w sosie myśliwskim
- Kieszonki drobiowe z fetą i szpinakiem
- Kurczak w potrawce z tradycyjnym białym sosem z ryżem
- Łosoś zapiekany z pomidorem i migdałami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo-miodowym
- Pierś z kurczaka zapiekana z brzoskwinią
Dodatki do wyboru 3 rodzaje:
- Frytki
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Ziemniaki opiekane
- Kasza ciemna
- Kaszotto z warzywami
- Kluski śląskie
- Risotto z warzywami
- Ryż biały
Surówki:
- Zestaw surówek 2 rodzaje
- Warzywa blanszowane
Deser:
3 kawałki ciasta na osobę
Przekąski zimne (kolacja)-do wyboru 8 rodzajów:* maksymalnie 2 ryby, kolacja zawiera pieczywo i masło
- Śledzik z cebulą w oleju
- Łosoś w tymbalikach
- Jajko na sałatce warzywnej
- Sałatka śledziowa z buraczkami
- Jajko z kawiorem
- Kaczka pieczona z jabłkiem
- Deski pieczystych mięs: Rolada wieprzowa z boczkiem i grzybami, Łopatka ze śliwką lub warzywami, Roladka z kurczaka
- Tatar z łososia
- Ryba w winnej galarecie na półmisku
- Tatar ze śledzia
- Sałatka jarzynowa tradycyjna
- Śledziki po japońsku: sos majonezowy, groszek, cebula, jajko gotowane
- Tatar wołowy
- Schab w galarecie
- Indyk z brzoskwinią
- Sałatka bałkańska
- Sałatka z ananasem, kurczakiem, kukurydzą, kapustą pekińską
- Sałatka z szynką jarzynowa
- Szparagi w szynce
- Sałatka z blanszowanym brokułem, dressingiem jogurtowym z ziarnami
- Sałatka gyros
- Jajka faszerowane
- Carppaccio z łososia
- Roladki na tortilli z łososiem wędzonym
- Deska serów
- Deska warzyw
- Carppaccio z buraków czerwonych i z orzechami
- Tymbaliki drobiowe
- Galaretki wieprzowe
- Tortilla z warzywami
- Tortilla z kurczakiem
Około godz. 1.00 nocna zupa jedna do wyboru:
- Barszczyk z pasztecikiem
- Staropolski żurek
- Bogracz
- Flaczki
Menu Okazjonalne 180 zł/osoby
Zupa - jedna do wyboru dla wszystkich:
- Rosół po kaszubsku z kluseczkami naleśnikowymi
- Rosół tradycyjny z makaronem karotką i pietruszką
- Borowikowa z łazankami lub Krem grzybowy
- na gorące dni: Chłodnik litewski/ Gazpacho z pomidorów
- Brokułowa
– Krem ze świeżych pomidorów
- Zupa rybna
- Krem z białych warzyw z oliwką
II Danie - 3 kawałki mięsa na osobę. Można wybrać 4 rodzaje mięs:
-Zrazy wieprzowe w sosie pieczeniowym z kaszą
- Udo kurczęce faszerowane warzywami lub pieczarkami
- Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i serem mozzarella w sosie z bazylii
- Żeberka w sosie Jack Daniels
- Schab faszerowany bekonem z szałwią w sosie śmietankowym z kluseczkami śląskimi
- Udziec z indyka w cynamonie i mieszance owocowej
- Filet z kurczaka faszerowany boczniakami i wędzonym boczkiem
- Roladka z indyka ze szpinakiem i serem ricotta
- Schab w panierce nadziewany pieczarkami
- Devoleille
- Karkówka rolowana boczkiem z fasolką szparagową
- Szynka wieprzowa w sosie grzybowym z kluskami śląskimi
- Pierś z kurczaka zapiekana z serem i ananasem
- Staropolski schab z kapustą zasmażaną
- Roladki drobiowe faszerowane : szynką, boczkiem, serem i warzywami w sosie
- Szynka lub łopatka wieprzowa w sosie myśliwskim
- Kieszonki drobiowe z fetą i szpinakiem
- Kurczak w potrawce z tradycyjnym białym sosem z ryżem
- Łosoś zapiekany z pomidorem i migdałami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo-miodowym
- Pierś z kurczaka zapiekana z brzoskwinią
Dodatki do wyboru 3 rodzaje:
- Frytki
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Ziemniaki opiekane
- Kasza ciemna
- Kaszotto z warzywami
- Kluski śląskie
- Risotto z warzywami
- Ryż biały
Surówki:
- Zestaw surówek 2 rodzaje
- Warzywa blanszowane
Deser:
3 kawałki ciasta na osobę
Przekąski zimne (kolacja)-do wyboru 9 rodzajów:* maksymalnie 2 ryby, kolacja zawiera pieczywo i masło
- Śledzik z cebulą w oleju
- Łosoś w tymbalikach
- Jajko na sałatce warzywnej
- Sałatka śledziowa z buraczkami
- Jajko z kawiorem
- Kaczka pieczona z jabłkiem
- Deski pieczystych mięs: Rolada wieprzowa z boczkiem i grzybami, Łopatka ze śliwką lub warzywami, Roladka z kurczaka
- Tatar z łososia
- Ryba w winnej galarecie na półmisku
- Tatar ze śledzia
- Sałatka jarzynowa tradycyjna
- Śledziki po japońsku: sos majonezowy, groszek, cebula, jajko gotowane
- Tatar wołowy
- Schab w galarecie
- Indyk z brzoskwinią
- Sałatka bałkańska
- Sałatka z ananasem, kurczakiem, kukurydzą, z kapustą pekińską
- Sałatka warzywna z szynką
- Szparagi w szynce
- Sałatka z blanszowanym brokułem, dressingiem jogurtowym z ziarnami
- Sałatka gyros
- Jajka faszerowane
- Carppaccio z łososia
- Roladki na tortilli z łososiem wędzonym
- Deska serów
- Deska warzyw
- Carppaccio z buraków czerwonych i z orzechami
- Tymbaliki drobiowe
- Galaretki wieprzowe
- Tortilla z warzywami
- Tortilla z kurczakiem
Około godz. 1.00 nocna zupa jedna do wyboru:
- Barszczyk z pasztecikiem
- Staropolski żurek
- Bogracz
- Flaczki
We wszystkich wariantach menu kawa herbata, woda, sok pomarańczowy niegazowany * pozostałe smaki dostępne po uzgodnieniu gratis bez ograniczeń.
Dodatkowo poza ceną menu dla wszystkich wariantów menu:
-Napoje gazowane: 1 litr 6zł
-Wino półwytrawne białe czerwone: 40zł od butelki
-Sok: 7 zł 1 litr
-Piwo: 7 zł 0,5l
-Lody z bitą śmietaną , owocami i polewą: 15 zł od osoby
-Owoce sezonowe: 24 zł za kilogram
-Tort domowej receptury: 20 osób 200 zł; 30 osób 300 zł; 40-50 osób 500zł; 60-70 osób 700zł; 80-90 1000zł.
-Ciasta domowej receptury: 90 zł blaszka
Dodatkowo można zamówić atrakcje takie jak:
-Stół wiejski z: mięsami, kiełbasami, serami gospodarczej chłopskiej produkcji w tym: smalec, chleb wiejski, marynaty swojskie, kaszanki, pasztety, salcesony, szynka, boczek. Od 1000zł
-Dziczyznę podawaną z sosami i owocami Od 1000zł