Dworek Kleszczewo

Menu Okazjonalne 140 zł/os

  • Cena obowiązuje przy rezerwacji od 30 osób

 

Gorąca kolacja – jedno danie do wyboru:

- Strogonow

- Pierś z kurczaka po chińsku z ryżem

- Pierś kurczaka w sosie meksykańskim z ryżem

- Szynka pieczona w sosie

- Indyk pieczony w kawałkach w sosie

- Zraz wieprzowy w sosie własnym

 

Deser:

Odrębne ustalenia

 

Przekąski (zimna kolacja)- 5 dań do wyboru * maksymalnie 2 ryby, kolacja  zawiera pieczywo i masło:

- Śledzik z cebulą w oleju

- Łosoś w tymbalikach

- Jajko na sałatce warzywnej

- Sałatka śledziowa z buraczkami

- Jajko z kawiorem

- Deski pieczystych mięs: Rolada wieprzowa z boczkiem i grzybami, Łopatka ze śliwką lub warzywami, Roladka z kurczaka

- Ryba w winnej galarecie na półmisku

- Tatar ze śledzia

- Sałatka jarzynowa tradycyjna

- Śledziki po japońsku: sos majonezowy, groszek, cebula, jajko gotowane

- Schab w galarecie

- Indyk z brzoskwinią

- Sałatka bałkańska

- Sałatka z ananasem, kurczakiem, kukurydzą, kapustą pekińską

- Sałatka z szynką jarzynowa

- Szparagi w szynce

- Sałatka z blanszowanym brokułem, dressingiem jogurtowym z ziarnami

- Sałatka gyros

- Jajka faszerowane

- Roladki na tortilli z łososiem wędzonym

- Deska serów

- Deska warzyw

- Carppaccio z buraków czerwonych i z orzechami

- Tymbaliki drobiowe

- Galaretki wieprzowe

- Tortilla z warzywami

- Tortilla z kurczakiem

 

Około godz. 1.00 nocna zupa jedna do wyboru:

- Barszczyk z pasztecikiem

- Staropolski żurek

- Bogracz

- Flaczki

 

 

 

 

 

Menu Okazjonalne 180 zł/os

*Cena obowiązuje przy rezerwacji od 30 osób

 

Zupa:

Tradycyjny rosół z marchewką, makaronem i pietruszką

 

II Danie - mięso jedno do wyboru podane na talerzu z ziemniakami lub frytkami i surówkami:

-Zraz wieprzowy w sosie własnym

-Karkówka w sosie   myśliwskim

-Devoleill

-Kieszonka drobiowa ze szpinakiem i fetą

 

Deser:

-Odrębne ustalenia

 

Przekąski zimne (kolacja)-5 dań do wyboru * maksymalnie 2 ryby, kolacja  zawiera pieczywo i masło:

- Śledzik z cebulą w oleju

- Łosoś w tymbalikach

- Jajko na sałatce warzywnej

- Sałatka śledziowa z buraczkami

- Jajko z kawiorem

- Łosoś zawiajany ze szparagami

- Kaczka faszerowana

- Deski pieczystych mięs: Rolada wieprzowa z boczkiem i grzybami, Łopatka ze śliwką lub warzywami, Roladka z kurczaka

- Tatar z łososia

- Ryba w winnej galarecie na półmisku

- Tatar ze śledzia

- Sałatka jarzynowa tradycyjna

- Śledziki po japońsku: sos majonezowy, groszek, cebula, jajko gotowane

- Tatar wołowy

- Schab w galarecie

- Indyk z brzoskwinią

- Sałatka bałkańska

- Sałatka z ananasem, kurczakiem, kukurydzą, kapustą pekińską

- Sałatka z szynką jarzynowa

- Szparagi w szynce

- Sałatka z blanszowanym brokułem, dressingiem jogurtowym z ziarnami

- Sałatka gyros

- Jajka faszerowane

- Carppaccio z łososia z kaparami

- Roladki na tortilli z łososiem wędzonym

- Deska serów

- Deska warzyw

- Carppaccio z buraków czerwonych i z orzechami

- Tymbaliki drobiowe

- Galaretki wieprzowe

- Tortilla z warzywami

- Tortilla z kurczakiem

 

Około godz. 1.00 nocna zupa jedna do wyboru:

- Barszczyk z pasztecikiem

- Staropolski żurek

- Bogracz

- Flaczki

 

 

 

 

 

Menu Okazjonalne 200zł /os

*Cena obowiązuje przy rezerwacji od 30 osób

 

Zupa - jedna do wyboru dla wszystkich:

- Rosół po kaszubsku z kluseczkami naleśnikowymi

- Rosół tradycyjny z makaronem karotką i pietruszką

- Borowikowa z łazankami lub Krem grzybowy

- na gorące dni: Chłodnik litewski/ Gazpacho z pomidorów

- Brokułowa

– Krem ze świeżych pomidorów

- Zupa rybna

- Krem z białych warzyw z oliwką

 

II Danie - 2 kawałki mięsa na osobę. Można wybrać 3 rodzaje mięs:

-Zrazy wieprzowe w sosie pieczeniowym z kaszą

- Udo kurczęce faszerowane warzywami lub pieczarkami

- Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i serem mozzarella w sosie z bazylii

- Żeberka w sosie Jack Daniels

- Schab faszerowany bekonem z szałwią w sosie śmietankowym z kluseczkami śląskimi

- Udziec z indyka w cynamonie i mieszance owocowej

- Filet z kurczaka faszerowany boczniakami i wędzonym boczkiem

- Roladka z indyka ze szpinakiem i serem ricotta

- Schab w panierce nadziewany pieczarkami

- Devoleille

- Karkówka rolowana boczkiem z fasolką szparagową

- Szynka wieprzowa w sosie grzybowym z kluskami śląskimi

- Pierś z kurczaka zapiekana z serem i ananasem bądź brzoskwinią

- Staropolski schab z kapustą zasmażaną i serem

- Roladki drobiowe faszerowane : szynką, boczkiem, serem i warzywami w sosie

- Szynka lub łopatka wieprzowa w sosie myśliwskim

- Kieszonki drobiowe z fetą i szpinakiem

- Kurczak w potrawce z tradycyjnym białym sosem z ryżem

- Łosoś zapiekany z pomidorem i migdałami

- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym

- Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo-miodowym

- Pierś z kurczaka zapiekana z brzoskwinią

 

Dodatki do wyboru 3 rodzaje:

- Frytki

- Ziemniaki z wody z koperkiem

- Ziemniaki opiekane

- Kasza ciemna

- Kaszotto z warzywami

- Kluski śląskie

- Risotto z warzywami

- Ryż biały

 

Surówki:

- Zestaw surówek 3 rodzaje

 

Deser:

3 kawałki ciasta na osobę

 

 

Przekąski zimne (kolacja)-do wyboru 8 rodzajów:* maksymalnie 2 ryby, kolacja  zawiera pieczywo i masło

- Śledzik z cebulą w oleju

- Łosoś w tymbalikach

- Jajko na sałatce warzywnej

- Sałatka śledziowa z buraczkami

- Jajko z kawiorem

- Kaczka pieczona z jabłkiem

- Deski pieczystych mięs: Rolada wieprzowa z boczkiem i grzybami, Łopatka ze śliwką lub warzywami, Roladka z kurczaka

- Tatar z łososia

- Ryba w winnej galarecie na półmisku

- Tatar ze śledzia

- Sałatka jarzynowa tradycyjna

- Śledziki po japońsku: sos majonezowy, groszek, cebula, jajko gotowane

- Tatar wołowy

- Schab w galarecie

- Indyk z brzoskwinią

- Sałatka bałkańska

- Sałatka z ananasem, kurczakiem, kukurydzą, kapustą pekińską

- Sałatka z szynką jarzynowa

- Szparagi w szynce

- Sałatka z blanszowanym brokułem, dressingiem jogurtowym z ziarnami

- Sałatka gyros

- Jajka faszerowane

- Carppaccio z łososia

- Roladki na tortilli z łososiem wędzonym

- Deska serów

- Deska warzyw

- Carppaccio z buraków czerwonych i z orzechami

- Tymbaliki drobiowe

- Galaretki wieprzowe

- Tortilla z warzywami

- Tortilla z kurczakiem

 

 

Około godz. 1.00 nocna zupa jedna do wyboru:

- Barszczyk z pasztecikiem

- Staropolski żurek

- Bogracz

- Flaczki

 

 

 

 

Menu Okazjonalne 220 zł/osoby

 

Zupa - jedna do wyboru dla wszystkich:

- Rosół po kaszubsku z kluseczkami naleśnikowymi

- Rosół tradycyjny z makaronem karotką i pietruszką

- Borowikowa z łazankami lub Krem grzybowy

- na gorące dni: Chłodnik litewski/ Gazpacho z pomidorów

- Brokułowa

– Krem ze świeżych pomidorów

- Zupa rybna

- Krem z białych warzyw z oliwką

- Zupa porowo serowa

- Zupa tajska z krewetkami z odrobiną chilli

- Pieczarkowy krem na białym winie

 

II Danie - 3 kawałki mięsa na osobę. Można wybrać 4 rodzaje mięs:

-Zrazy wieprzowe w sosie pieczeniowym z kaszą

- Udo kurczęce faszerowane warzywami lub pieczarkami

- Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i serem mozzarella w sosie z bazylii

- Żeberka w sosie Jack Daniels

- Schab faszerowany bekonem z szałwią w sosie śmietankowym z kluseczkami śląskimi

- Udziec z indyka w cynamonie i mieszance owocowej

- Filet z kurczaka faszerowany boczniakami i wędzonym boczkiem

- Roladka z indyka ze szpinakiem i serem ricotta

- Schab w panierce nadziewany pieczarkami

- Devoleille

- Karkówka rolowana boczkiem z fasolką szparagową

- Szynka wieprzowa w sosie grzybowym z kluskami śląskimi

- Pierś z kurczaka zapiekana z serem i ananasem

- Staropolski schab z kapustą zasmażaną

- Roladki drobiowe faszerowane : szynką, boczkiem, serem i warzywami w sosie

- Szynka lub łopatka wieprzowa w sosie myśliwskim

- Kieszonki drobiowe z fetą i szpinakiem

- Kurczak w potrawce z tradycyjnym białym sosem z ryżem

- Łosoś zapiekany z pomidorem i migdałami

- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym

- Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo-miodowym

- Pierś z kurczaka zapiekana z brzoskwinią

- Pierogi z kaczki

- Stek z polędwicy wołowej z bobem i kurkami

- Roladki z mięsa indyczego z suszoną śliwką zawijane w boczku

- Polędwiczki z morelą owinięte szynką parmeńską

- Małe placuszki po cygańsku / zbujnicku

- Papryka w całości faszerowana mięsem wieprzowym

 

 

Dodatki do wyboru 3 rodzaje:

- Frytki

- Ziemniaki z wody z koperkiem

- Ziemniaki opiekane

- Kasza ciemna

- Kaszotto z warzywami

- Kluski śląskie

- Risotto z warzywami

- Ryż biały

 

Surówki:

- Zestaw surówek 3 rodzaje

 

Deser:

3 kawałki ciasta na osobę

 

Przekąski zimne (kolacja)-do wyboru 9 rodzajów:* maksymalnie 2 ryby, kolacja  zawiera pieczywo i masło

- Śledzik z cebulą w oleju

- Łosoś w tymbalikach

- Jajko na sałatce warzywnej

- Sałatka śledziowa z buraczkami

- Jajko z kawiorem

- Kaczka pieczona z jabłkiem

- Deski pieczystych mięs: Rolada wieprzowa z boczkiem i grzybami, Łopatka ze śliwką lub warzywami, Roladka z kurczaka

- Tatar z łososia

- Ryba w winnej galarecie na półmisku

- Tatar ze śledzia

- Sałatka jarzynowa tradycyjna

- Śledziki po japońsku: sos majonezowy, groszek, cebula, jajko gotowane

- Tatar wołowy

- Schab w galarecie

- Indyk z brzoskwinią

- Sałatka bałkańska

- Sałatka z ananasem, kurczakiem, kukurydzą, z kapustą pekińską

- Sałatka warzywna z szynką

- Szparagi w szynce

- Sałatka z blanszowanym brokułem, dressingiem jogurtowym z ziarnami

- Sałatka gyros

- Jajka faszerowane

- Carppaccio z łososia

- Roladki na tortilli z łososiem wędzonym

- Deska serów

- Deska warzyw

- Carppaccio z buraków czerwonych i z orzechami

- Tymbaliki drobiowe

- Galaretki wieprzowe

- Tortilla z warzywami

- Tortilla z kurczakiem

- Karp w zalewie octowej

- Sałatka na sałacie lodowej z grillowanym kurczakiem w pomarańczy i z owocem granatu

- Pierogi na ciepło: z mięsem lub ruskie lub z kaczki lub ze szpinakiem lub innym farszem

 

 

Około godz. 1.00 nocna zupa jedna do wyboru:

- Barszczyk z pasztecikiem

- Staropolski żurek

- Bogracz

- Flaczki

 

We wszystkich wariantach menu kawa herbata, woda, napoje niegazowane gratis bez ograniczeń.

 

Dodatkowo poza ceną menu dla wszystkich wariantów menu:

-Napoje gazowane: 0,8 litr 10 zł

-Wino półwytrawne białe czerwone:  50zł od butelki

-Sok: 10 zł 1 litr

-Piwo: 8 zł 0,5l

-Lody z  bitą śmietaną , owocami i polewą: 20 zł od osoby

-Owoce sezonowe: 30 zł za kilogram

- Tort różne smaki – 20 osób 400 zł; 30 osób 500 zł; 40 osób 600 zł

-Ciasta domowej receptury: 100 zł blaszka

Suma pojemników do wydania żywności 50 zł

Zaiks 100 zł

 

Dodatkowo można zamówić atrakcje takie jak:

-Stół wiejski z: mięsami, kiełbasami, serami gospodarczej chłopskiej produkcji w tym: smalec, chleb wiejski, marynaty swojskie, kaszanki, pasztety, salcesony, szynka, boczek, słoiki z chłopskimi wyrobami. Od 1500zł

-Dziczyznę podawaną z sosami i owocami  Od 1500zł